Risicoklasse vensterbanken verlaagd

26 apr 2021 | nieuwsbericht

Asbestsanering van vensterbanken kan nu eenvoudiger!

De asbestsanering van vensterbanken valt sinds kort onder risicoklasse 1. Dit betekent dat asbesthoudende vensterbanken niet meer gesaneerd hoeven te worden in een ‘containment’, zoals bij risicoklasse 2 en 2a. Nu kan het saneren plaatsvinden zonder deze ‘tent’. Dat bespaart enorm in de kosten.

De inventarisatieplicht blijft wel bestaan. En uiteraard moeten de asbestbronnen worden gesaneerd onder een aantal voorwaarden, zoals de juiste beschermings­middelen en verpakkingsmaterialen. De veiligheid van de saneerder of medewerker mag immers niet in gevaar komen.

Wilt u asbest saneren?

Heeft u asbest in uw pand en wilt u dit saneren? Bedenk dan wel dat voor het saneren van asbest u altijd eerst een inventarisatierapport nodig heeft. Wij helpen u hier graag mee.

Meer weten? Zie: Asbestinventarisatie

DVTadvies

DVTadvies is hét integrale advies- en inspectiebureau op het gebied van Duurzaamheid, Veiligheid en Technisch advies (DVT). Wij leveren o.a. expertise op het gebied van asbest en asbestinventarisaties (voorheen als 'Contraa'), en daarnaast op een zeer breed scala aan gebieden. Meer over de diensten van onze dynamische organisatie vindt u hier: www.dvtadvies.nl.