Risicoklasse vensterbanken verlaagd

apr 26, 2021 | nieuwsbericht

Asbestsanering van vensterbanken kan nu eenvoudiger!

De asbestsanering van vensterbanken valt sinds kort onder risicoklasse 1. Dit betekent dat asbesthoudende vensterbanken niet meer gesaneerd hoeven te worden in een ‘containment’, zoals bij risicoklasse 2 en 2a. Nu kan het saneren plaatsvinden zonder deze ‘tent’. Dat bespaart enorm in de kosten.

De inventarisatieplicht blijft wel bestaan. En uiteraard moeten de asbestbronnen worden gesaneerd onder een aantal voorwaarden, zoals de juiste beschermings­middelen en verpakkingsmaterialen. De veiligheid van de saneerder of medewerker mag immers niet in gevaar komen.

Wilt u asbest saneren?

Heeft u asbest in uw pand en wilt u dit saneren? Bedenk dan wel dat voor het saneren van asbest u altijd eerst een inventarisatierapport nodig heeft. Wij helpen u hier graag mee.

Meer weten? Zie: Asbestinventarisatie

Contraa zusterbedrijf van DVTadvies

Contraa BV is sinds 1 juli 2018 zusteronderneming van DVTadvies BV. Dit heeft grote voordelen voor u als klant. Wij kunnen u op een breder gebied ontzorgen en adviseren. DVTadvies is hét integrale advies- en inspectiebureau op het gebied van Duurzaamheid, Veiligheid en Technisch advies (DVT). Door als zusteronderneming te werken, kunnen wij onze dienstverlening nog verder optimaliseren. Meer over de diensten van deze dynamische organisatie vindt u hier: www.dvtadvies.nl.