Asbestinventarisatie

Gaat u verbouwen, renoveren of slopen dan moet er bij meer dan 10m3 sloopafval een sloopmelding worden gedaan bij de gemeente. Als het pand gebouwd is vóór 1994, dan moet er ook een asbestinventarisatie-rapport worden bijgevoegd.

Wat houdt een asbestinventarisatie in?

Bij een asbestinventarisatie komt een deskundig inventariseerder (DIA) langs om een visuele inspectie uit te voeren. Hierbij zullen foto’s worden genomen en zal van asbestverdacht materiaal een monster worden genomen. Na deze visuele inspectie zullen op basis van de bevindingen een asbestinventarisatierapport worden opgesteld. Tijdens de visuele inspectie mag er geen asbest worden verwijderd.

Wanneer is een inventarisatie verplicht?

Er wordt een asbestinventarisatie uitgevoerd als u gaat verbouwen, renoveren of gaat slopen aan een pand vóór 1994 en er meer dan 10m3 afval vrijkomt. Hiervoor moet u bij de gemeente ook een sloopmelding indienen. Zij eisen dat er eerst een asbestinventarisatierappport wordt opgesteld door een gecertificeerd bedrijf. In dit rapport staat beschreven waar mogelijk asbest zit. 

Twijfelt u of u een asbestinventarisatie moet laten uitvoeren? Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Onze deskundige gecertificeerde medewerkers kunnen u daarbij helpen om erachter te komen of het van belang is bij u. Wij adviseren u graag over de stappen voorafgaande aan de verbouwing, renovatie of sloopwerkzaamheden, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Mocht er asbest in uw pand aanwezig zijn dan kunnen wij u ook helpen bij het begeleiden van het saneren van de asbest. Bent u op zoek naar een passende offerte voor een asbestinventarisatie voor uw pand. Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

 

Contraa zusterbedrijf van DVTadvies

Contraa BV is sinds 1 juli 2018 zusteronderneming van DVTadvies BV. Dit heeft grote voordelen voor u als klant. Wij kunnen u op een breder gebied ontzorgen en adviseren. DVTadvies is hét integrale advies- en inspectiebureau op het gebied van Duurzaamheid, Veiligheid en Technisch advies (DVT). Door als zusteronderneming te werken, kunnen wij onze dienstverlening nog verder optimaliseren. Meer over de diensten van deze dynamische organisatie vindt u hier: www.dvtadvies.nl.