Asbestsanering


Onze afdeling projectmanagement is dagelijks bezig met het voorbereiden, aanbesteden en begeleiden van asbest- en sloopprojecten.

Wanneer asbest saneren?

Wilt u asbest saneren, oftewel verwijderen? Dat kan pas nadat er een asbestinventarisatierapport is opgemaakt door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf, zoals DVTadvies. Vervolgens moet u de asbestsanering laten verzorgen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.

Asbest saneren is vereist als u een pand bezit dat vóór 1994 gebouwd is, u deze wilt verbouwen of slopen en uit het asbestinventarisatierapport blijkt dat er daadwerkelijk asbest aanwezig is in het pand.

Wij zijn niet gecertificeerd voor het saneren van asbest. Dit is door de wetgeving bepaald als je al in het bezit bent van het Procescertificaat Asbestinventarisatie. Vanwege jarenlange ervaring hebben wij wel een uitgebreid netwerk met betrouwbare asbestsaneerders. Hierdoor kunnen we u ondersteunen met onderstaande diensten:

Kostenraming voor een asbestsanering

Heeft u een asbestinventarisatie door ons laten uitvoeren en blijkt uit het rapport dat er asbest aanwezig is? Dan kunnen wij voor u een onderbouwde globale of gespecificeerde kostenraming voor de asbestsanering opmaken. Wij hebben immers veel ervaring in het veld en kennis van de markt. Daardoor kunnen wij goed voor u inschatten wat u kwijt zult zijn voor een asbestsanering van het gevonden asbest tijdens de inventarisatie.

Projectmanagement / begeleiding bij asbestsanering

Onze ervaren projectmanager kan u vervolgens ondersteunen tijdens het saneren van uw pand. Wij voeren graag voor u het projectmanagement en de begeleiding uit. Op deze manier weet u zeker dat de sanering op een veilige en juiste manier gebeurt. Wij bewaken daarbij het budget en voorkomen meerwerk. Ook doen de controle binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Wij nemen dit geheel voor u uit handen. Zo zorgen wij ervoor dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. U heeft met ons één aanspreekpunt. Eén partij die de taal spreekt van u als opdrachtgever én van de asbestsaneerder.

Eindcontrolemeting na asbestsanering

Na de asbestsanering regelen wij een eindcontrolemeting. Dit houdt in dat wij onderzoeken of de ruimte weer veilig is om te betreden. De eindcontrole gebeurt altijd door een extern, onafhankelijk en geaccrediteerd laboratorium. Deze dienstverlening valt onder het projectmanagement.

DVTadvies

DVTadvies is hét integrale advies- en inspectiebureau op het gebied van Duurzaamheid, Veiligheid en Technisch advies (DVT). Wij leveren o.a. expertise op het gebied van asbest en asbestinventarisaties (voorheen als 'Contraa'), en daarnaast op een zeer breed scala aan gebieden. Meer over de diensten van onze dynamische organisatie vindt u hier: www.dvtadvies.nl.